[email protected] +90 543 928 98 81

Proje Detayları


“Arama Motoru Optimizasyonu” olarak bilinen SEO, İngilizcede “Search Engine Optimization” kelimelerinin kısaltılmış halidir. En basit haliyle, web sitelerinin arama motorlarında organik olarak yüksek sıralamalar elde edebilmesi ve içeriklerin belirli optimizelerden geçirilerek hatasız bir şekilde sitelerde yer alması amacıyla uygulanan bir teknik olduğu söylenebilir.

Günümüzde genel olarak en çok kullanılan arama motoru Google olduğundan, arama motoru optimizasyonu kriterlerinin ölçümlenmesi de Google kontrolü altındadır. Ziyaretçilerin herhangi bir kelime/konu hakkında yaptıkları sorgulamaları belirli algoritmalardan geçirerek ilgili sonuçları bizlere sunan Google, bu sonuçların kaliteli ve kullanıcı yararına olmasını 1. Sıraya koyduğundan SEO uyumlu içerik oluşturulması da siteler için hayati önem taşımaktadır.

Arama motoru optimizasyonu konusunda kaliteli bir içeriğin oluşturulması, sadece içeriğin yazılma aşamasıyla ilgili değildir. Birbirini bütünleyici pek çok yan dalı bulunan bu teknikte; site içi optimizasyonları, sitenin temiz kodlarının olması, sitenin hızının yüksek olması, site dışı optimizasyonunun doğru yapılması, sitenin popülerliğini arttıracak içeriklerin özenle hazırlanması vb. süreçler de SEO tekniği çalışmalarının doğru uygulanabilmesi için çok önemli niteliklerdir.